A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Шевченко не лише поет, а голос душі українського народу

Дата: 18.03.2018 00:35
Кількість переглядів: 2758

   Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка,  славетного і  величного митця, людини планетарного масштабу.

   У Ковалівському НВК з 05.03 по 09.03.2018 року пройшли Шевченківські дні за планом:

1.            Лінійка, присвячена  відкриттю «Шевченківських днів»

2.            Книжковий вернісаж «Шевченко не лише поет, а голос душі українського народу»

3.            Інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко»

4.            Випуск стіннівок

5.            Виставка учнівських робіт (рефератів)

6.            Трансляція презентацій, підготовлених учнями

7.            Виставка ілюстрацій до творів Тараса Шевченка

«Ми тебе не забули, Тарасе!»

8.            Літературне читання «Вінок Кобзареві»

9.            Квест-гра : «Чи знаємо ми Шевченка»

    У приміщенні бібліотеки  навчального закладу  була оформлена книжкова виставка «Шевченко не лише поет, а голос душі українського народу»,  присвячена 2004-й річниці від дня народження співця вільної України, геніального поета, прозаїка, драматурга, мислителя,  історика, етнографа, фольклориста, талановитого художника. Бібліотекар  Сук Л. В. та  учні  розповіли про життя і творчість митця, про його безмежну любов до рідної землі.  Учасники заходу читали свої улюблені вірші  Тараса Григоровича Шевченка.

  

  Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до ворогів і гнобителів народу.  Про те, що його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і залишаються думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів, розповіли учні на тематичній лінійці «Він буде вічно жити».  

 

   Затамувавши подих, учні 5 класів переглянули кінострічку «Край, де народився геній», а учні 9 класів - «Тарас Шевченко. Заповіт». Усі знову  поринули у світ думок палкого патріота, його почуттів, переживань, страждань.

   

   Цікавою та пізнавальною  для учнів стала  виховна година «Є в Шевченка народження дата – дати смерті в Шевченка немає», проведена  класними керівниками 5-11 класів. Українська символіка, кетяги калини, колоски пшениці,  вишиті рушники, книжкові виставки, портрети Шевченка, стіннівки, учнівські малюнки прикрашали навчальні кабінети. Звучали записи пісень на слова Тараса Шевченка, презентації супроводжувалися декламуванням поезій Кобзаря.

  Минуло багато років із дня народження славного сина українського народу, але й сьогодні, як живий, говорить він зі своїми нащадками. Його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне.

  

   І лине воно по всій українській землі: над ланами, широкими полями,  містами і селами, як весняні води могутнього Дніпра. Невмирущій славі генія українського народу був присвячений тематичний вечір «Поговоримо, Тарасе, крізь віки».

     

   Пам’ятає народ свого Кобзаря, вшановує його пам’ять.

Шевченківські дні закінчилися квестом : «Чи знаємо ми Шевченка».

 Усі заплановані заходи було проведено згідно плану.

    На сучасному етапі розвитку  України саме Т. Г. Шевченко та його творчість є нашими духовними наставниками, прикладом справжньої відданості та любові до рідної землі, рідного народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень