A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Пізнаємо рідний край

Дата: 20.10.2018 00:36
Кількість переглядів: 1113

  Пізнаємо рідний край , таку назву має історичний гурток , який відвідують учні 6-Б класу та керівником є Н.І.Артишко . В рамках тижня історії,  який проходив з 8 по 12 жовтня,  була проведена екскурсія по вулиці А.С.Сиротенка, яку провів А.Й.Черниш. Спочатку Анатолій Йосипович показав світлини з сімейного альбому А.Сиротенка, розповів про його життєвий шлях. Особливу увагу звернув на те, коли  А.Сиротенко працював вчителем фізики та математики в Яранській( тепер Ковалівській) школі, а також про його службу в армії в роки війни.

  Після цікавої розповіді діти поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам. Далі пройшлися вулицею А.С.Сиротенка, слухаючи  екскурсовода. Побували біля хати, де жили Анатолій Спиридонович та Надія Іванівна Сиротенки.  Анатолій Йосипович розповів як сам часто приходив до  вчителя, якщо виникали проблеми з математикою. Діти посмакували яблуками з саду біля хати. А далі маршрут проліг до сільського кладовища ,де покоїться прах Сиротенків. При вході екскурсовод пояснив  , чому треба хреститися і що це означає. Школярі зачитали слова подяки вчителю, які викарбувані на його пам’ятнику та поклали квіти на могили.

  Закінчилася екскурсія смачним пригощанням за козацькою традицією: печивом з травневим медом. Гуртківці подякували А.Й.Чернишу за цікаву розповідь та екскурсію вулицями рідного села.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень