A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Тиждень математики

Дата: 04.03.2019 05:54
Кількість переглядів: 537

  Математична освіта відіграє важливу роль у формуванні загальної культури підростаючого покоління, його світогляду, сприяє естетичному вихованню дитини, розумінню нею краси навколишнього світу, розвиває уяву, просторове, аналітичне та логічне мислення школярів, стимулює розвиток інтелектуальних здібностей школярів.

  З метою підвищення зацікавленості учнів до занять математикою, розширення кругозору, поглиблення уявлення про використання відомостей із математики у повсякденному житті, виховання самостійності мислення, волі, наполегливості в досягненні навчальної мети з 18  по 22 лютого в Ковалівському НВК було проведено тиждень математики. Для проведення тижня були задіяні  учні 5-11 класів, які були учасниками різних видів змагань.

  На уроках  предмету були проведені десятихвилинки, під час яких учні розгадували віршовані математичні загадки. На перервах розгадували ребуси, загадки, головоломки. Найактивнішими були учні: Пасєка Юлія, Сорожук Юлія, Дробаха Вікторія, Кавун Анастасія, Стецюра Анастасія, Мудрак Вікторія, Жовтобрух Ірина, Соколов Максим, Михальченко Михайло ,Черната Інна.

  Учителі Наталія Іванівна з учнями 5-А класу та Оксана Петрівна з учнями 6-Б класу провели гру « Математичне лото». В 11 класі  Наталія Іванівна провела змагання кмітливих « Сірникові головоломки».

   Юлія Юріївна провела математичний квест « У пошуках скарбів» . Гра проста і водночас цікава дітям. У квесті взяли участь учні 5-Б класу, поділені на дві команди « Дружба» і « Відмінники» . Перше завдання команди отримали одночасно, а далі кожна команда дотримувалась свого маршруту. Аби дістатися до скарбу, учні виконували цікаві математичні завдання, розв’язували задачі. Під час проходження квесту діти отримали незабутні враження та позитивні емоції.

В 6-А класі Тетяна Анатоліївна провела гру «Математична показуха». Діти продемонстрували не тільки свої знання з математики, а й артистичні здібності. Під час гри були конкурси «Називалки», «Малювалки», «Показалки». Також в 6-А класі була проведена Інтернет олімпіада на освітньому порталі «На урок». Діти швидко активізували усі свої знання з математики, працюючи on-line. Результати буде оголошено 5 березня.

Для  учнів 7-А класу Тетяна Анатоліївна презентувала цікавий матеріал про стрічку Мебіуса. Це довга паперова стрічка, яку потрібно склеїти незвичним способом, а саме: повернути її один кінець на 1800. Таким чином ми отримали односторонню поверхню. Якщо розрізати стрічку Мебіуса  вздовж, то, чекаючи отримати в результаті два кільця, ми з подивом виявимо закручене кільце, яке вдвічі довше від попереднього. Якщо ж продовжити експерименти з таким кільцем, то при розрізанні можна отримати два «спаяних» кільця однакового діаметра або різного, ланцюжок з трьох кілець або навіть квадрат. Діти спостерігали за такими метаморфозами та не вірили своїм очам.

Для учнів 9 класу Тетяна Анатоліївна підготувала логічні задачі в картинках, які посилюють інтерес учнів до вивчення математики. Кожен учень зміг проявити своє мислення, увагу, пам'ять та кмітливість. Найактивнішими були Савченко Аліна, Пастух Ліля, Звєков Саша, Гаража Максим, Самойленко Даша. Спробуйте і ви розв’язати такі задачі.

  Тиждень математики сприяв розвитку математичної культури учнів, зацікавленості учнів у вивченні предмету та дав змогу провести цікаве, змістовне і корисне дозвілля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень