A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

“Гей, на наших вечорницях, хто сумний – розвеселиться!”

Дата: 25.12.2018 06:41
Кількість переглядів: 530

  Де панує неповторний дух жартів та веселих пісень, де ллється повноводною рікою мелодійна українська пісня, де парубки силою міряються, а дівчата, наче квіточки мліють від задоволення приготування вареничків та вишивання, там проходять зимовими вечорами веселі українські вечорниці. За українським звичаєм на  Андрія, 13 грудня, сільська молодь збиралася в одній хаті на вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави.

  З метою відтворення обряду проведення вечорниць у Ковалівському НВК учнями 4-Б класу, (класний керівник Черната О.В.) , а потім учнями 6-Б класу (класний керівник Артишко Н.І.) були проведені «Вечорниці на Андрія». Тут було розкрито красу обряду. Учні мали велике бажання відроджувати і оберігати народні звичаї, робити добре і мудре. Виконуючи багато пісень, душі дітей були переповнені почуттям любові до рідного краю.

  Це було свято народної мудрості та свято пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні.

  Веселі конкурси, чарівне ворожіння,запальні танці, смачна калита - все дарувало радість. Але особливо були до смаку гарячі варенички та смаколики, які для учнів класів приготували батьки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень