A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Тиждень української писемності й мови

Дата: 13.11.2021 15:58
Кількість переглядів: 367

Уже стало доброю традицією в листопаді проводити Тиждень української писемності й мови та День вшанування пам’яті Нестора Літописця, який припадає на 9 число місяця.

Цього року програма предметного тижня в Ковалівському ліцеї була досить насиченою. Учні старших класів долучилися до інформаційного дайджесту «Від мови явища космічного до рідної, простої, звичної», взяли участь у написанні ХХI Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Школярики початкових класів відвідали мультимедійний кінозал та побували на відеоуроці «Від папірусу до сучасної книги», виконували різноманітні інтерактивні вправи, серед них: «Відгадай, доповни  та розмалюй фразеологізм», «Відшукай заховане слово», «Створи віночок прикметників», брали участь у фестивалі «Мій зошит – найкращий» тощо.

У шкільній бібліотеці учні мали змогу ознайомитися з тематичною виставкою «Рідна мова калинова» та новими надходженнями друкованої продукції для дітей.

Ліцеїсти написали роботи 1 етапу Міжнародного конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика.

Спільно з сільською бібліотекою для учнів середніх класів було проведено  тематичний бібліотечний урок: «Веселкова наша мова» та турнір «Знавці рідної мови».

А ще діти випробовували свої розумові сили у тесті –грі до Дня української писемності, у мовному квесті «Наша мова калинова», в інтелектуально – розважальній грі «Диво калинове», створювали та захищали тематичні проєкти… Всього й не перелічиш!

Конкурси, мовні ігри й турніри спонукали учнів до творчості й пізнання, викликали ще більший інтерес та бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими.

Вся шкільна родина ліцею переконана, що проведення таких тематичних тижнів гуртує всіх українців на шляху відродження духовності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень