A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Бережіть природу і мову, щоби справжніми бути людьми

Дата: 09.11.2019 16:17
Кількість переглядів: 593

Пісню мами, її колискову,  що уперше почули дітьми.

Все робіть, щоб річки не міліли, і ліси хай піснями звучать,

І щоб мовою рідною вміли Україну свою оспівать.

  Уже традиційно у перші тижні листопада в Ковалівському НВК урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

  З 4 по 8 листопада в школі відбулись найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності. Це і конкурси, й виставки, і змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематична лінійка, класні години тощо. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

  На тематичній лінійці учитель української мови Г. С. Василиха ознайомила всіх присутніх з основними заходами, оголосила  про конкурсні програми, а також розповіла про значення рідної мови в житті людини.

  Інформація  «Історія розвитку української мови», яку підготували десятикласники  й одинадцятикласники, акцентувала увагу старшокласників на шляхах вирішення проблем функціонування українського слова, учні з’ясували значення мови в житті народу та кожної окремої людини.

  Касіяненко С. І. із працівниками  Ковалівської публічної бібліотеки провела квест «Літературними стежками України» для учнів 6-Б класу.

  Мовознавчий турнір між командами учнів 5-х класів, проведений учителями Лютенко Л. І. та Чухно Н. І. був цікавим як для учасників, так і для глядачів.

  Учні початкової школи теж не залишились осторонь святкування днів української мови і писемності в нашому рідному ліцеї. Т.В.Грицун у 2-Б класі провела урок «Правильна вимова  - наголос у слові», С.П.Конотоп разом з учнями 3-Б класу на уроці рідної мови вивчали тему «Спільнокореневі слова». А  З.А. Тітаренко з учнями  4-Б класу провела інтегрований урок з літературного читання й мови «Ой яка чудова українська мова».

  8 листопада учні школи взяли участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності. Школярі поставилися з відповідальністю до цієї роботи.

  Протягом тижня вестибюль школи прикрашали плакати, які були об’єднані темою: «З рідним словом у серці».  Під керівництвом Василихи Г. С. учні творчо та по-сучасному підійшли до створення цих групових проектів.

  А 9 листопада переможці  шкільного конкурсу знавців рідної мови взяли участь у районному ІІ етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Наше свято завершилось… Знову всі відчули гордість за рідну мову, бо вона - це неоціненний скарб і ми ним володіємо.

  Тиждень завершився підведенням підсумків усіх конкурсних заходів та привітанням переможців конкурсних програм.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень