A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

«Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності»

Дата: 29.10.2021 17:12
Кількість переглядів: 279

Цього року з 01 по 31 жовтня в бібліотеці Ковалівського ліцею був проведений Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності».

Історія рідного краю – це цілюще джерело, це той вічний струм, який у годину темну і світлу постійно підживлює духовну й моральну енергію нації. Саме тому, на початку Всеукраїнського місячника, до дня українського козацтва у бібліотеці ліцею задля пробудження у школярів глибокого інтересу до історії та літератури рідного краю проводилась змістовна робота у вигляді прес – конференцій «Історії забуті сторінки», слайд бесід «Історія України на землях Немирівщини», інтегрованих бібліо – уроків «У похід по рідному краю», виставки - портрету до 370-річчя оборони Вінниччини козацькими військами полковника Івана Богуна «Народні захисники подільського краю».

Завідувач бібліотеки Майборода Н. Б. демонструвала збірку дослідника історії нашого села Ковалівки, педагога - Анатолія Йосиповича Черниша «Як козачата стали козаками». Автор захопливо, цікаво із палким запалом описує Велике Козацьке Коло і козацькі розваги, які влаштовують педагоги і учні ліцею щороку в парку села Ковалівки.

Весь колектив ліцею поринувся у цікаву подорож сторінками: Козацької енциклопедії, народних дум, оповідань про славне Козацьке військо низове, історичного калейдоскопу та пролісків на жовтолисті. Учні пізнали козацький образ Івана Богуна, який гідно прожив життя, жодного разу не поступившись принципом – Україна понад усе. Адже історія життя і подвигів шляхетного лицаря по праву належить рідній землі, за яку він поклав голову.

Задля сприяння пробудження почуття національної свідомості, любові та поваги до своєї Батьківщини, проводились краєзнавчі ранки: «Рідне село пізнаю» для учнів початкових класів, конкурс читців поезії рідного краю «Поетичний портрет Ковалівки», з учнями 5-тих класів був розроблений проект «Рідне село Ковалівка», на поетичній годині «Краю мій, оспіваний у віршах» усі бажаючі декламували твори учнів, випускників, педагогів школи, а також наших співвітчизників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень