A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Міжнародний день толерантності

Дата: 23.11.2020 17:13
Кількість переглядів: 405

  Міжнародній День Толерантності відзначається 16 листопада в усіх країнах світу. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО, проголошеному в Декларації принципів терпимості. У цій декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхньої віри, етнічної належності чи кольору шкіри. Навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію.

  Толерантність – це вміння людини ставитись без агресії до думок інших людей, до їх способу життя, віросповідання, звичаїв, традицій, ідей і почуттів. Виявлення толерантності залежить від методу виховання людини, її оточення чи навіть від країни, а точніше кажучи, від пережитків минулого народу, їх сформованої думки, яку вони вже не хочуть міняти. Деякі люди сприймають толерантність як належне, не ставлячись до вияву терпимості з пихою чи лицемірством. А деякі згадують про толерантність(терпимість) чи ввічливість або тактовність взагалі тільки на День Толерантності.

  Уже за традицією в Ковалівському НВК проводиться Міжнародний День Толерантності(терпимості). Під керівництвом практичного психолога Чорнати І.В. та соціального педагога Горбенко О.П. було проведено ряд заходів спрямованих на формування в учасників освітнього процесу принципів терпимості, доброзичливості, взаємної поваги та мирного співіснування. День Толерантності у школі розпочався з акції «Кольоровий день», де учні обирали колір, який відповідає настрою з яким вони прийшли до школи. Для учнів 2-4 класів були проведені години спілкування «Толерантність починається з мене», «Правила ввічливості»,  «Всі ми різні, всі ми рівні», «Людина очинається з добра.». Також учні четвертих класів взяли участь у квесті під назвою «Квітка толерантності.»

  Толерантність (терпимість) означає, що кожен вільний дотримуватися своїх переконань і визнавати таке ж право за іншими.

  Так, люди за своєю природою розрізняються за зовнішнім виглядом, соціальним станом, мовою, статтю, поведінкою і цінностями. Цей перелік критеріїв відмінності можна продовжувати без кінця.

  Ми всі різні. Але ми всі рівні. Кожна людина має право жити в мирі та зберіганні своєї індивідуальності. Погодьтесь, толерантність – це привілей сильних і розумних, які не сумніваються у своїх здібностях просуватися на шляху до істини через діалог і різноманітність думок та позицій, які не боятися загубити власну індивідуальність, і які вміють поважити інших.

Толерантна людина:

  • Добре співпрацює з іншими на засадах партнерства
  • Готова миритися з думками інших
  • Поважає людську гідність
  • Поважає права інших
  • Сприймає іншого таким, яким він є
  • Здатна поставити себе на місце іншого
  • Поважає право бути іншим
  • Визнає різноманітність
  • Визнає рівність інших
  • Терпима до чужих думок, вірувань, поведінки
  • Відмовляється від домінування й насильства

Тест „Наскільки Ви толерантні?” 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень