A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Екскурсія до Буші

Дата: 30.09.2019 18:53
Кількість переглядів: 712

  25 вересня учні 8 – 10 класів Ковалівського ліцею  в супроводі класних керівників Савченко О. П. та Василихи Г. С. відвідали історико-культурний Державний заповідник «Буша», розташований у селі Буша, що на Ямпільщині.

  Буша ввійшла в історію України як одна зі славних віх визвольної війни 1648-1654 років, яка проходила під керівництвом Богдана Хмельницького

  Діти побували в Парку історичної скульптури, де щорічно проводяться міжнародні зустрічі скульпторів-каменотесів, у Музеї археології, етнографії, оборони Буші, в унікальному скельному Храмі, присвяченому Великій Богині-Матері. вік якого обчислюють десятками тисяч років.

  Але найбільше школярам сподобався “Гайдамацький яр” - геологічний заповідник з дивовижною композицією з каменів, сповнений неповторної й величавої краси. За переказами, в XVIII ст. це місце було базою гайдамаків, під орудою уманського сотника Івана Гонти. Звідси ж вони робили свої відважні набіги на польських шляхтичів і турків.

  Трохи стомлені, але задоволені поверталися учні додому. Разом із пам’ятними сувенірами діти  привезли з Буші незабутні враження й гарний настрій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень