A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Звіт роботи табору «Романтик»

Дата: 27.06.2019 18:59
Кількість переглядів: 436

  Одним із стратегічних завдань державної політики у сфері соціального захисту громадян України є реалізація права дитини на оздоровлення і відпочинок.

   З метою реалізації Державної програми відпочинку та оздоровлення дітей у літній період,    відповідно до закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», на виконання Програми «Розвитку фізичної культури і спорту в Ковалівській об’єднаній громаді на 2018-2020 роки», на  виконання розпорядження голови Ковалівської ОТГ від 22 .05.2019 р. № 72   та з метою забезпечення організованого дозвілля учнівської молоді в Ковалівському НВК  був створений  пришкільний оздоровчий табір з денним перебуванням  «Романтик».

      Табір здійснював свою діяльність протягом 14 днів, з 3.06.19р. по 21.06.19р. з харчуванням. У таборі відпочивало 275 дітей, серед яких:

-         діти – інваліди – 2 дітей

-        з  багатодітних сімей – 16 дітей

-         діти учасників АТО – 7 дітей

-        із малозабезпечених сімей -  64 дитини

-         сироти – 2 дітей

   Усіх дітей було поділено на 16 загонів, до яких прикріплено вихователів. За штатним розписом у таборі працювало 30 осіб.

    Уся виховна робота табору була спрямована на те, щоб допомогти дітям розкрити свої творчі здібності, порозумітися між собою, пізнати один одного  краще. Свою роботу колектив табору спрямовував на оздоровлення дітей  як фізичне, так і моральне. Адже дитина – це скринька з фантазією, талантом, упевненістю в собі, її просто потрібно вчасно розкрити.

    Пріоритетними напрямками роботи табору були: оздоровлення,загартування, виховання і розвиток дітей.                                                                                                        

Цьому сприяли:

– ефективне використання природних ресурсів (сонячні та повітряні ванни,  фізичні вправи на свіжому повітрі);

– збалансоване харчування (наявність у раціоні свіжих овочів, фруктів та соків);

– чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей, формування навичок особистої гігієни;

– належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи (спортивні змагання, рухливі ігри, походи, формування навичок безпечної поведінки);

– дотримання режиму дня;

– різноманітні виховні заходи.

       Творчий колектив вихователів працював за заздалегідь складеним  планом роботи табору, що дало змогу ефективно спланувати виховну роботу за напрямками діяльності.

         Програма табору охоплювала не тільки виховні заходи, бесіди з БЖ. Протягом всієї табірної зміни з метою  зміцнення здоров’я дітей проводилися спортивні заходи: ігри з використанням м’яча, скакалки, обручів,  стрибки в довжину та висоту. Щоденно вчителі  фізкультури  проводили з дітьми зарядку .  Учні  багато часу перебували на свіжому повітрі, ігри і спортивні заняття проводилися на вулиці. Діти мали можливість відпочити і зміцнити своє здоров’я.   

  Відкриття табору відбулося у день святкування  «Дня захисту дітей». Вихованці розпочали мандрівку країною «Дружболандія». Перший тиждень табірної зміни діти поглиблювали свої знання з таких понять:  як повага, вибачення, дружба, любов, спілкування, родина;  брали активну участь  у спортивних естафетах, займалися рукоділлям, співали й танцювали, отримували нові знання на майстер-класах. Особливим днем була п’ятниця, адже проводилася  цікава загальнотабірна гра-квест «Подорож Пілігрима» з різноманітними станціями.  Кульмінацією дня і тижня стало вручення кожній дитині подарунка, окремо для дівчаток і хлопчиків. У великих коробках , які всі відкривали одночасно, були різноманітні речі: канцтовари, м’які іграшки, рукавички, шкарпетки, окуляри, розмальовки, кепки, футболки та багато іншого.

     Діти щиро дякували за активний , захопливий тиждень, позитивні емоції, приємні та корисні подарунки. Вони не хотіли прощатися з волонтерами. Ще довгий час дівчатка та хлопчики роздивлялися подарунки, ділилися враженнями та не розходилися додому.

   Наступний тиждень проходив під девізом «Пізнаємо рідний край!». Адже всі загони побували на екскурсіях. 1-ші,2-гі,3-ті класи їздили в місто Вінницю: побували там в зоопарку, театрі, аквапарку, в центрі дитячих розваг. 1-Б та 3-Б класи відвідали також молочну ферму «Азорель» в селі  Мухівці. 4-ті класи побували на екскурсії в Немирівському парку графині М.Щербатової. 5-ті класи та 6-А клас відвідали в місті Умані Софіївський парк. Інші учні їздили теж у місто Вінницю.

    Останній тиждень був насичений  різними конкурсами, квестами, змаганнями. У вівторок був день Здоров’я . Спочатку виступила шкільна  агітбригада «Скарб»  - Ми за здоровий спосіб життя! А  потім відбувся цікавий квест. Шкільний бібліотекар провела квест «Подорож у казку» для учнів 5-7 класів. Також відбувся захід для учнів початкових класів «Міс Чарівність 2019» , де перемогла учениця 3-Б класу Ізмайлович Вікторія. Для учнів 5-10 класів був проведений захід «День жахів», де учні проявили всю свою фантазію, творчість, кмітливість . В останній день табірної зміни  був проведений конкурс  «Міс та містер табір 2019» (переможці Педос Вероніка  та Козачок Дем’ян)  та святкова дискотека.

    Особлива увага в роботі табору приділялася  фізично-оздоровчому, національно-патріотичному вихованню, повазі   до народних звичаїв і традицій. Кожен день у таборі був насичений новими подіями, враженнями, почуттями. За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку.

     Режим дня відповідав потребам дитини, було гармонійно поєднано відпочинок та розваги, хвилини релаксації та активних дій.  Діти отримали безліч неймовірних вражень та яскравих емоцій, які будуть супроводжувати їх все літо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень