A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

«16 днів проти насилля»

Дата: 16.12.2019 20:49
Кількість переглядів: 999

  25 листопада 2019 року у Ковалівському НВК стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини.

  Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. Акція «16 днів проти насилля» розпочалась з оголошення на лінійці про її проведення. У рамках акції практичним психологом Чорнатою Іриною Вікторівною та соціальним педагогом Горбенко Ольгою Павлівною були проведені такі заходи:

  25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок, було проведено акцію «Розфарбуй світ у помаранчевий колір: Покоління рівності проти згвалтувань» під час якої учні ліцею одягли одяг та аксесуари помаренчевого кольору, щоб висловити свою солідарність з рухом в ім’я майбутнього, вільного від насильства проти жінок і дівчат. Для педагогічного колективу був проведений круглий стіл « Запобігання та протидія насильству. Насильство щодо дітей.» З учнями 6-х та 10-го класів практичний психолог провела кола на тему «Ні насильству».

   1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Були проведені різноманітні тематичні виховні години з питання попередження розповсюдження СНІДу та ВІЛ: з учнями 11 класа був проведений тренінг «Профілактика ВІЛ/СНІДУ»; з учнями 9-х класів відбувся диспут на тему «Що я знаю про ВІЛ?» Для педагогічного колективу був проведений круглий стіл « Захисти себе від ВІЛ»

  3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами. Для учнів 4-х класів практичним психологом і соціальним педагогом були проведені виховні заходи з переглядом мультфільмів з данної тематики, та подальшим обговоренням. Для унів 7-А класу був проведений урок доброти « Люди з особливими освітніми потребами».

  Також в рамках акції з учнями 9-11 класів соціальний педагог та практичний психолог провели виховні години прсвячені торгівлі людми,в учнів була можливість переглянути фільм «Життя на продаж», а після обговорити цю неменш важливу проблему сучасності.

  Для молодших школярів була проведена акція «Ти дуже важливий для мене», під час якої класні керівники 1-4 класів подарували своїм учням сердечка з написом «Ти дуже важливий (важлива) для мене».

  Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень