A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Міжнародний день грамотності

Дата: 12.09.2021 14:05
Кількість переглядів: 352

8 вересня світова громадськість відзначила Міжнародний день грамотності. Мета цього свята  вкотре наголосити, що бути грамотним важливо як для кожної людини окремо, так і для суспільства в цілому.

До відзначення цього свята долучилася і вся шкільна родина Ковалівського ліцею.  В цей день у школі були проведені різноманітні  цікаві заходи.

Учні 4 –Б класу (вч.Грицун Т. В.)  грали у лінгвістичні ігри, розгадували ребуси та створювали сенкани. Школярики із 2 – Б класу (вч. Тітаренко З. А.) писали словниковий диктант і пояснювали вивчені орфограми.

Ліцеїсти 7 –А класу (вч. Лютенко Л. І.) на уроці «Кроки грамотності» повторювали правила побудови речень .

 «Шляхів до мовної досконалості безліч. Але всі вони починаються з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею і відчуття власної відповідальності за рідну мову», – саме так писали учні 9-х класів у навчальному диктанті до Міжнародного дня грамотності.

У 9 – Б класі було проведено  тематичний урок  «Грамотність – запорука успіху»( вч. Василиха Г. С.). 9-А клас узяв участь у засіданні круглого столу «До витоків писемності».. Учні 6-А класу (вч. Чухно Н.І.) змагалися за звання «Найграмотнішого»,а в   гру  «Шалені наголоси» зіграли учні 8-Б класу(вч. Чухно Н. І.). Одинадцятикласники ( вч. Василиха Г. С.).  випробовували свої сили в  мовознавчому проєкті « Грамотним бути модно». Результатом групової роботи на уроці став випуск газети.

У шкільній   бібліотеці діяв тематичний куточок.

Отже, бути грамотним - важливо для кожної людини, адже грамотне суспільство – це динамічне суспільство!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень