A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Тиждень математики

Дата: 28.02.2021 14:16
Кількість переглядів: 789

З 22 по 26 лютого в нашому ліцеї проходив тиждень математики.

Перший день тижня розпочався із оголошення плану проведення заходів. Учням було запропоновано розв’язати кросворди, цікаві задачі , головоломки та ребуси. Проведені інформаційні п'ятихвилинки "Математичні лайфхаки".

Під час тижня математики вчителем Савченко О.П. був проведений позакласний захід у 5 класі «Леся Українка в цифрах» приурочений до 150-річчя з дня народження відомої української поетеси, письменниці та перекладачки Лесі Українки.

З учнями 6-А класу Пасічник Н.І. провела «Турнір кмітливих» , де діти продемонстрували активність, кмітливість, взаємопідтримку.   Найактивнішими учасниками були: Юраш В., Патик І., Наливайко Н., Слободянюк І.

Учні 6-Б класу разом з Тетяною Анатоліївною здійснили подорож країною «Раціональних чисел». Зробили зупинку в «Долині усної лічби», потім відправились до «Гори математичних знаків», побували біля «Чарівного озера» та завітали в «Замок пана Метеоролога». На кожній з зупинок учні класу показували свої знання та вміння, виконуючи арифметичні дії з раціональними числами. Коли подорож закінчилась, то найактивніші учні отримали найкращі бали, а саме: 11 та 12, у свої щоденники.

З учнями 7-А класу Наталія Іванівна провела «Математичний турнір»,  учасники команд продемонстрували свої знання з алгебри, геометрії, логіки. В азартному змаганні учні повторили теоретичні питання. Найактивнішими були учні: Дащенко Я., Павленко Д., Бурко Я.

Для учнів 7-Б класу Дубина Ю.Ю. провела математичний квест «Як досягти успіху в житті». Учні класу на чолі з капітанами Борисюк. О. та Радкевич Д. подорожували по різних станціях, на яких необхідно було виконати певне завдання і отримати одну із сходинок до успіху. Маршрут учасникам повідомляли консультанти на кожній станції, ними виступили вчителі-предметники та працівники школи. В результаті кожна команда отримала пам’ятку «Як досягти успіху в житті», гарний настрій а самі активні учні отримали оцінки високого рівня.

Для учнів 8-А класу студентка-практикантка Наталія Валеріївна, що направлена Вінницьким державним  педагогічним університетом до нас у школу, провела інтелектуально-пізнавальний захід  «Математичний експрес». Учні класу були поділенні на 2 команди «Тангенс» та «Тупий кут». Під час гри учням було  запропоновано ряд цікавих та логічних завдань, які вони активно виконували. В результаті змагання перемогла «дружба».

З учнями 8-Б класу Оксана Петрівна провела інтерактивний урок «Подорож у минуле», де учні продемонстрували свої проєкти з історії виникнення теореми Піфагора та квадратних коренів, а також їх застосування сучасній математиці.

Для учнів 9-А класу учителька Данилюк Т.А. підготувала презентацію «Внесок українських вчених у розвиток математики».  Під час перегляду діти отримали інформацію про великих математиків України - Михайла Остроградського, Володимира Левицького, Віктора Глушкова, Михайла Кравчука, Мирона Зарицького,  Лева Лоповока, Георгія Вороного, Олексія Погорєлова.  Також учні дев’ятого класу  побували у ролі детективів агентства «МІФіда». Завдання, які учні розв’язували  містили математичні задачі на логіку, увагу та гостроту зору. Цікаві та заплутані детективні сюжети захопили учнів та викликали бурхливі суперечки.

З метою розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей, кмітливості учнів, вміння працювати у команді та зацікавленість у вивченні математики для учнів 9-Б класу Наталія Іванівна провела «Інтелектуальний марафон», найактивнішими були: Ковальова К., Піонткевич М., Мотичко К, Чернобаєва М.

Про практичне застосування основ тригонометрії в житті сучасного суспільства, Савченко О.П. з учнями 10 класу провела пізнавально-розважальний захід «Синус і косинус у смартфоні».

Учні 11 класу мали можливість розв’язувати задачі практичного змісту, які були взяті зі збірника «Математика частина нашого життя» авторами якого є учителі математики нашої школи – Данилюк Т.А., Пасічник Н.І., Савченко О.П. Окрім того сюжетні задачі містили відомості з історії нашого села та громади. Спробували учні себе також в ролі практиків, оскільки знаходили масу, довжину, об’єм, площу витратних матеріалів, що необхідно для виготовлення тієї чи іншої стереометричної фігури.

Учні 6-А та 7-Б класу взяли участь у творчому конкурсі «Найкращий головний убір чи прикраса з геометричних фігур».

Тиждень математики лишив після себе багато позитивних вражень і незабутніх моментів. До участі в заходах були залучені учні усіх класів. Діти мали змогу стати активними учасниками усіх подій тижня, спробувати себе у різних ролях, змогли оцінити власні сили в різних видах діяльності, брати участь у конкурсах, розв’язувати логічні завдання, задачі та ребуси. Програму заходів предметного тижня виконано повністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень