A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Тиждень поезії

Дата: 10.03.2024 15:22
Кількість переглядів: 172

Уже традиційно у перший тиждень березня в Ковалівському ліцеї  урочисто проходить Тиждень поезії.

Цьогоріч  програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідного слова, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Старшокласники познайомились з інформацією про відзначення Дня письменника в Україні.

Одинадцятикласники  побували на уроці, присвяченому 75- річчю від дня народження геніального пісняра, Героя України Володимира Івасюка.( Учителька Лютенко Л. І.).

 Упродовж останніх років твори композитора вчергове набувають актуальності й стають трендами в соціальних мережах, звучать по-новому в особистих плейлистах і діджей-сетах, якими Україну представляють за кордоном.

Учні 5-Б класу взяли участь у конкусі читців поезій сучасних українських авторів художнього слова.(Учителька Касіяненко С. І.).

Зичайно, багато заходів було приурочено 210 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Під керівництвом учительки Чухно Н. І. ліцеїсти взяли  участь в онлайн конкурсі ,,Геній Шевченка "  

 Учні 6- А класу відвідали урок  «Єднаймо Україну Тарасовим словом»(учителька Якимець О. Б.),

З учнями 6-Б класу проведено квест—гру  «Лине пісня Кобзаря»(учителька Василиха Г. С.); ),

Конкурс читців,  бібліотечний урок( складання буріме, повтор біографії, зашифрований текст творів,  пісні за творами Шевченка, картина- складання пазлів -усі ці заходи проводилися вчителями Лютенко Л. І. та Чухно Н. І. у 7-9 класах.

У рамках тижня діти 5-6 класів отримали сертифікати за участь в мовному онлайн-квесті до Дня рідної мови «Слідами слів» .

До проведення Тижня поезії активно долучилася і шкільна бібліотека. Бібліотекарка Наталія Майборода разом з учителькою української мови та літератури Інною Тимрієнко для учнів 5-го класу провела літературну вікторину «Цікаві факти про Шевченка». Учасники показали, як уміють декламувати, логічно мислити; які вони кмітливі, творчі, уважні та спостережливі. Також присутнім була представлена книжкова виставка «Вічний як народ».  До дня народження поета для учнів 8-х класів у бібліотеці  було проведено книжкову вітальню "Великий Кобзар українського народу".

Поезія – велике мистецтво. Кожна людина має поетичне сприйняття життя, але далеко не всі пишуть вірші. Цей дар з`являється в багатьох у дитинстві. Саме тому так важливо прищеплювати дітям бажання розуміти неповторний світ  поезії.  Адже поетична уява мандрує і перевтілює речі, розширює пізнавальні горизонти розвиває художні смаки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень