A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

«Жива пам'ять»

Дата: 03.10.2021 15:29
Кількість переглядів: 269

  29 вересня  2021 року - 80-ті роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, вчинені нацистами у 1941-1943 роках.

   На уроці пам’яті , який провела вчителька історії та правознавства Надія Іванівна Артишко , учні переглянули презентації ,відеоролики про трагічні події у Бабиному Яру, виступили із доповідями, посилаючись на документальні свідчення тих, кому дивом вдалося вціліти, а також взяли участь в обговоренні болючих питань, пов‘язаних із кривавими днями розстрілів нацистами мирних людей.

…Бабин Яр – це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі. І тому українець не має права забувати про неї так само, як і єврей.
Бабин Яр – це наш спільний біль, насамперед, єврейського та українського народів. Масові розстріли євреїв відбувалися і в інших містах України, але саме Бабин Яр назавжди став символом Катастрофи на пост-радянському просторі.
   Трагедія Бабиного Яру – це не тільки фізичне знищення людей, а й спроба стерти пам’ять про них.

   Учні нашого ліцею на чолі з класними керівниками долучилися до  Національного уроку пам’яті – реквієму, аби вшанувати тих, чиє життя забрали так цинічно і підступно, чия кров пролилася в урочищі, на українській землі…
   Час може зарубцювати рани. Та він безсилий загасити нашу пам‘ять. Крапку може поставити лише перемога людського розуму та волі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень