A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

14 лютого – Міжнародний день дарування книг!

Дата: 19.02.2023 15:29
Кількість переглядів: 166

Книга рятує душу від здерев’яніння...
(Т. Г. Шевченко)

Не валентинками єдиними. 14 лютого – це не тільки свято закоханих. Це ще й Міжнародний день дарування книг. Він об’єднує всіх, хто любить читати. Цього дня дарують книги друзям та незнайомцям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають твори друку у людних місцях.

Започаткувала цей День засновниця сайту дитячої книги американка Еммі Бродмур. Якось один із її трьох синів здивувався, чому в календарі немає дня, призначеного для дарування книжок один одному. Так завдяки дитячій цікавості зародилася ініціатива. Еммі підтримали родичі, знайомі, колеги, друзі з соціальних мереж. І вже невдовзі добра справа розійшлася по світу. В Україні вона теж прижилася.

Книга – найцінніший з винаходів людства. Вона сіє правду, добро і любов;  дає нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчає жити, любити і працювати.

Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона – постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях: і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає».

Частіше заглядайте до скарбниці духовності – книг, із яких б'є невичерпне джерело мудрості!

В Україні це свято поки що  не має великого розголосу. Але з вашою допомогою воно має великі шанси на популярність! Даруйте книги з любов’ю та нехай 14 лютого, звичайний зимовий день, перетвориться для вас на добру традицію – дарувати книжки, бо книжки — то любов!

Висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до благородної справи – дарування книжок і допомагає бібліотеці Ковалівського ліцею збирати духовні скарби українського народу.

Читайте українською! І нехай прибуде з Вами хороша книга…

Дарувати книги завжди приємно. Книга як почуття – даруєш комусь, а тепло на душі у тебе.

Щиро дякуємо нашим дарувальникам: учням ліцею, їхнім батькам, класним керівникам та педагогам.

Добрі справи робити приємно!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень