A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

«Поезія-це завжди неповторність…»

Дата: 14.03.2021 16:25
Кількість переглядів: 357

Відродження, розквіт усього живого відбувається саме навесні. Пробуджується  все навколо. З – під снігу пробиваються перші пагінці свіжої зелені…. Ранкова роса….  Краплини дощу на сонці,  перше кохання.

Все це викликає у нас захоплення  і незвичні почуття. Так і поезія пробуджує людину, бо поезія – це життя, а воно розквітає весною, а для романтичних і обдарованих людей – це  стимул для написання поетичних творів.

      Поезія….. Зміст цього слова кожен з нас розуміє по – своєму.  Це найважливіше культурне явище, це всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом  з іншими, це головний засіб самоствердження   і дієвий важіль творчості, прогресу.

    Ніхто з нас, напевно, ніколи не задумувався, що поезія як віршована мова народилася ще на зорі людської цивілізації. З усіх видів словесного мистецтва вона найдавніша. Майже всі народи мали віршовану мову  вже на початку свого духовного життя – свій віршований епос, свої пісні.

    От  і  в  Ковалівській  школі   з 9  по  12  березня  проходив  тиждень  поезії.

Хоча 8 березня – вихідний  день, але  поетичні  нотки  заполонили мережу : всі  поспішали  привітати друзів,  колег, рідних  зі  святом  весни, краси  та  любові.

А 9 березня , як і щорічно,  ми  вшановували  Великого  Кобзаря.  Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження.  

    Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість, гідність та продовжує об'єднувати нас через століття.

    У школі  відбулося  багато  заходів. Учні молодших  класів  разом  із  учителькою  Лещенко  І.В.  створили  лепбук «Тарасова  доля»,  взяли  участь  у  вікторині «Життєві  шляхи  Тараса».

Учителі-словесники провели  інформаційні  години , присвячені  творчості генія  української  літератури  та  мистецтва.

Традиційно  відбувалися  конкурси  на  краще виконання  віршів  Шевченка.       Учні  школи  активно  включилися  у  челендж  «Шевченківські  читання».

 Проводилися тематичні онлайн уроки.  Діти  створювали  ілюстрації  до  творів.

 У  шкільній  бібліотеці був  проведений  круглий  стіл « Пізнаємо  Кобзаря».

А  також  учителі  школи  читали  свої  улюблені  поезії  українських  письменників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень