День гарбуза 2-А клас
Осінь пора подарунків від природи. Гарбуз – це джерело вітамінів мінералів і мікроелементів корисних нашому організму. Недаремно гарбуз називають королем осені. Це один з тих овочів, які приносять організму велику користь. У гарбузі міститься каротин, вітамін А, чимало солей міді, заліза і фосфору, вітаміни групи B, C, E, D і рідкісний вітамін T, який прискорює обмінні процеси, перешкоджаючи ожирінню. У ньому багато калію, кальцію, магнію, цинку, кобальту, кремнію, фтору — життєвонеобхідних для здоров’я. День гарбуза в Україні відзначають 26 жовтня. Передусім гарбуз цінується завдяки своєму багатому вітамінному складу. Цей овоч родом з Північної Америки. А назву свою він отримав від грецького "Pepõn" - велика диня. Гарбуз – це яскравий і смачний осінній овоч. З нього можна готувати супи та каші, оладки і салати, тістечка і навіть цукерки. Причому будь-яка страва з гарбуза буде не тільки смачною, але і надзвичайно корисною. Ні в якому разі не можна забувати, що гарбуз є джерелом такого неймовірно корисного для здоров’я продукту, як гарбузове насіння. З гарбуза можна навіть готувати смачні і корисні солодощі: варення, цукерки, мармелад. Так учні 2-А класу Ковалівського ліцею ознайомилися з корисними властивостями гарбуза під час виховного заходу “Веселий гарбуз”