A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Міжнародний день дитячої книги

Дата: 04.04.2024 19:00
Кількість переглядів: 202

Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967) 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі. Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. І скрізь, у всіх країн і народів королем свята вважається Андерсен. 

У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, що його дістає дитина з усіх можливих джерел, твори дитячих письменників проходять випробування на подальше життя.  Дитячі книги вбирають у себе цілий світ: все цікаве, що трапляється на світі, рано чи пізно в них потрапляє. Їх нескінченне строкате різноманіття тішитиме все нові й нові покоління дітвори.

У нашому ліцеї пройшли цікаві, креативні, пізнавальні заходи з нагоди Міжнародного дня дитячої книги. Адже такі заходи не лише стимулюють дітей до читання та творчості, а й допомагають їм розвивати важливі навички та цінності. Вони надають можливість молодому поколінню зустрітися з відомими письменниками, зануритися у світ літератури та відкривати для себе нові горизонти.

У шкільному бібліопросторі відбулася захоплююча виставка книжок, приурочена до Міжнародного дня дитячої книги. Цей захід був спеціально організований для наших учнів з метою підтримки і розвитку читацької активності серед молодших школярів.


На виставці було представлено широкий вибір книг різних жанрів та тематик, що відповідають інтересам та віковим потребам дітей. Від класичних казок до захоплюючих пригодницьких романів, кожен учень міг знайти щось захоплююче для себе.


Учні мали можливість не лише ознайомитися з книгами, але й отримати поради від бібліотекаря та вчителів щодо вибору літератури.

Як бачимо, попри автоматизованість нашого світу, дитяча книга не втрачає своєї актуальності та значущості, бо недаремно говорив відомий кожному з нас Ганс Крістіан Андерсен: «Казка – це те золото, що блищить вогником у дитячих очах», не забуваємо про це, як і про те, що книга – найкращий подарунок, без будь-яких вікових обмежень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень