A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

День авіації та космонавтики

Дата: 12.04.2023 19:05
Кількість переглядів: 106

«Ви знаєте, мене часто запитують: навіщо літати в космос?

 Я відповідаю дуже просто: для того, аби покращити життя на планеті Земля»

Леонід Каденюк

 

День авіації та космонавтики відзначають 12 квітня в усьому світі. На думку науковців, космічний потенціал України надзвичайно високий, і наразі ракетно-космічна галузь є однією з провідних в українській економіці.

12 квітня 1961 року людина здійснила перший політ у космос. Відтоді щороку у цей день відзначають Міжнародний день космонавтики.

Цього дня у нашому ліцеї відбувались заходи до Всесвітнього дня авіації та космонавтики. Вчитель фізики та астрономії Дубина М.Р. організував перегляд цікавих фотофактів і презентацій з учнями про Космос, сонячну систему, українських космонавтів та багато іншого.

Для учнів 9-х класів було проведено урок «Україна – космічна держава» на якому вони дізнались про досягнення вітчизняних вчених-конструкторів те українських космонавтів. Дітей зацікавила розповідь про першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. У 1997 році він взяв участь в експедиції міжнародного екіпажу на борту американського шатлу «Колумбія». Тоді в рамках наукової програми дослідники провели низку експериментів із вивчення впливу мікрогравітації на процеси росту й розвитку рослин.

Учні 9 – Б класу були дуже активними у «Космічній вікторині», даючи відповіді на запитання астрономічної тематики.

Лещенко Анастасія та Борисюк Олександра проявили свою творчість у створенні постера.

Заходи до Всесвітнього дня авіації та космонавтики не тільки дали учням цікаві та корисні знання про завоювання космічного простору, але й розвивали творчі здібності, мислення, спостережливість, прививали цікавість до пізнання космосу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень