A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Тиждень безпеки дорожнього руху

Дата: 24.05.2021 19:38
Кількість переглядів: 360

З 17 по 23 травня 2021 року за ініціативою ООН по всьому світу відбувся шостий Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Цього року його присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму.

Основна мета тижня #Love30 – запровадження обмеження швидкості до 30 км/год, щоб це було нормою для міст, селищ та сіл у всьому світі. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

Заходи будуть відбуватися у два етапи: навесні – з 17 по 23 травня 2021 року та восени – з 15 по 21 листопада 2021 року.

Ковалівський ЗЗСО приєднався до участі в Глобальному тижні безпеки дорожнього руху. Для того, щоб учням було цікаво і повчально , були проведені різноманітні заходи. На уроках основ здоров’я та на годинах спілкування учні повторили правила дорожнього руху. Для молодших школярів та учнів 5-7 класів була організована зустріч з працівниками ДПС, де  вони повторили правила поведінки на дорозі. Також учні молодших класів взяли участь у конкурсі малюнків та малюнків на асфальті «Безпечна дорога».

У п’ятницю, 21 травня, школярі мали змогу долучитися до Єдиного національного уроку з безпеки дорожнього руху, який транслювався на каналі You Tube з 10.00 до 16.00.

Для старшокласників була організована зустріч із лікарем Ковалівської сільської амбулаторії сімейної медицини Ковалем Сергієм Валерійовичем. Він показав і розказав, як правильно надавати першу медичну допомогу при ДТП. Зустріч була надзвичайно цікавою, адже Коваль С.В. -  учасник АТО, має багатий практичний досвід надання медичної допомоги в бойових умовах. У його сумці були такі засоби надання допомоги, яких у звичайній аптечці водія не побачиш: сучасні джгути, термоковдра;  лейкопластирі, які можна клеїти на мокру рану, різні засоби  для швидкого надання допомоги і евакуації з поля бою. Також показав свої бойові трофеї: гільзи та кулі різного калібру, осколки бойових снарядів. Діти з цікавістю слухали розповідь Коваля С.В. і самі розпитували про моменти, які їх цікавили. Адміністрація школи та учні дуже вдячні Сергію Валерійовичу за цікаву і змістовну розповідь, практичні навички і поради щодо надання першої медичної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень