A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Екскурсія до Меджибіжу

Дата: 15.10.2024 19:47
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

 11 жовтня здобувачі освіти 9-Б класу  відвідали Державний історико-культурний заповідник «Меджибіж».
Меджибізький замок – це старовинна оборонна споруда на місці з’єднання річок Бужок і Південний Буг, яка вражає своїми масштабами та красою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Розпочалася екскурсія  з відвідин найстарішої частини будівлі  палацу Сенявських та підземелля, а також святині замку – Свято-Миколаївської церкви  XVI століття.
Дітей ознайомили з історією фортеці, розповіли про її жителів, показали цікаві археологічні артефакти, знайдені на її території, та продемонстрували експонати Краєзнавчого музею. Також діти  мали можливість піднятися на Лицарську вежу, яка захищає центральні ворота цитаделі, та помилуватися неперевершеними краєвидами.
По особливому вразив Музей пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років та тематична виставка авторських ляльок-мотанок.

Фото без описуФото без опису

 Наступна зупинка нашої подорожі була в Летичеві Місто засноване князями Коріатовичами в кінці 14 ст. В 1606 -1638 р.р. Ян Потоцький будує Домініканський костьол і монастир який до нашого часу зберіг свою первісну забудову . Відвідали Санктуарій Матері Божої Летичівської. Ця ікона була визнана чудотворною у Ватикані Папою Пієм VI в 1778 р. Сьогодні образ Богоматері знаходиться в Любліні, а в Летичів передали копію.  Дев’ятикласники також  відвідали могилу  українського «Робін Гуда» Устима Кармалюка та віддали шану народному меснику.

Фото без описуФото без опису

 На завершення поїздки ще одна зупинка була в с. Ворновиця, а саме в палаці Грохольських.  Діти спостерігали не тільки архітектурну пам’ятку але і експозицію музею Історії авіації та космонавтики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень