A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ковалівський ліцей" Немирівської міської ради

Вечорниці на Андрія

Дата: 17.12.2021 21:05
Кількість переглядів: 349

    Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Кожного з нас цікавить наше майбутнє. А особливо дівчат. Коли вийдеш заміж? Яким буде чоловік? Чи буде шлюб щасливим? Ці питання є улюбленими на дівочих посиденьках.

    У народі свято Андрія Первозваного називають Калитою. Воно вважається парубочим, оскільки в Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю. Свято Андрія є логічним продовженням молодіжних гулянь, де юнаки і дівчата шукають собі пару для майбутнього подружнього життя.

    З метою відтворення обряду проведення вечорниць, у 6-А класі Ковалівського ліцею (класний керівник Н.І.Чухно), були проведені українські вечорниці. Це було свято народної мудрості та української  пісні, бо які ж вечорниці без пісень. Веселі конкурси, чарівне ворожіння, запальний український танець, смачна калита - все дарувало радість. Але особливо були до смаку гарячі варенички та калита, які для учнів класу приготували батьки . 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень